Stevia sötmedel ger alla chans att njuta av godis
Jag startar med Stevia sötmedel på grund av att så många människor har ofördelaktig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar illa eller smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.
Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har limiterad löslighet i vatten.
Bara ett fåtal växtvarianter smakar bra – och kostar i så fall tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små bolag inte har råd. Bara ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och har växtvarianter som ger en välsmakande sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa företag är.
Resultatet utav det här är att 98% av alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalitet.
Den som vill smaka en premium kvalitet Stevia kan handla Stevia sötningsmedel på denna länk.
Stevia sötmedel är bra för alla målgrupper som vill avstyra strösocker/kolhydrater/blodsockerpåverkan alldenstund det varken innehåller kolhydrater eller några som helst kalorier.
Stevia sötningsmedel är ett bra val för den som inte vill kapitulera godis men gärna undviker alla de dåliga påföljderna som kolhydrater för med sej. Att ämna hålla sig ifrån kolhydrater är standard samt är ur fler än en anledning.
Sockersjuka är en åkomma som egentligen består av flera olika varianter, men framförallt av två annorlunda typer som lätt egentligen heter typ 1 och art 2 sockersjuka. Det latinska namnet för sockersjuka är diabetes mellitus som betyder något i stil med «det som håller igenom med smak av honung». Förr kallade man diabetes för sockersjuka, ett begrepp som somliga ännu använder sej av även man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel benämning.
Vad som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sej kolhydrater med god fördelning samt lider man av typ 1 sockersjuka så producerar kroppen inte nog med eget insulin. Man känner sig då less, törstig samt börjar lukta aceton. Man går oxå snabbt ned i vikt. Art 1 sockersjuka är ett livshotande befogenhet om det inte behandlas. Det är också kroniskt så har man en gång blivit typ 1 sockersjuka så är man det för resten av livet och får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.
Art 2 sockersjuka är en mildare form samt drabbar oftast äldre, överviktiga personer, samt är man rökare föreligger en större risk att drabbas. Då är det allmänt inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med hjälp av en kontrollerad diet, viktnedgång samt eventuellt botemedel.
Är man insulinkänslig så bör man vara aktsam med strösocker då en insulinkänslig anatomi inte hanterar det som en vanlig kropp gör. Det innebär såklart inte att man vill avbryta förtära sötsaker och idag finns det val för alla. Stevia sötmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötningsmedel som växer i Sydamerika och i Japan består det 40 % av försäljningen av sötmedel. Stevia är mycket sött – ca 300 gånger sötare än strösocker, så bara väldigt lite behövs.
Andra anledningar till att man vill dra ned på sockerintaget kan ha med hälsan att göra, man kanske vill gå ner i vikt, eller ta bättre hand som sina tänder. Samtliga känner till ju vilken bristfällig effekt socker har på våra tänder. För vår form gör socker heller inga direkta under samt det blir allt vanligare att man utesluter inte bara kolhydrater ur sin diet, utan alla kolhydrater. Kroppen går då in i ett befogenhet som heter ketos och börjar alstra ketoner som tar över insulinets jobb. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt väldigt effektiv, men det gäller att man får i sej nog med fett och äggviteämne för att orka med en kolhydratfri föda.
—
LCHF sötningsmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till
LCHF sötningsmedel är sötningsmedel utan kolhydrater – eller med enormt en aning kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, eller kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en poppis förfarande för att gå dra ned i kilon och har för många blivit en livsstilsdiet alldenstund de anser att de positiva hälsoeffekterna är så många.
När man håller på en LCHF diet så skall man undvika kolhydrater, helst totalt vilket är svårt, men man får bestämt maximum äta 40 gram kolhydrater per dag. Å andra sidan får man i regel äta ledigt av proteiner och fett för att dämpa aptit och mätta kroppens energibehov.
Kolhydrater finns i mycket, fralla, makaroner, vitt ris, frukt, flera grönsaker samt rotfrukter, godis m. m. Allting som kan omvandlas till socker i kroppen är tabu. Det man får förtära är rent fett som i smör, grädde och fläsk, därtill äggviteämne som man framförallt finner i kött samt ägg. Det kan kännas motsägelsefullt att förtära bacon till frukost när man vill gå minska i vikt, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.